startpagina | kunstenaar | schilderijen| grafiek | objecten | tentoonstelling | workshop | artotheek | beeldentuin | links | contact

 

opleiding:

 

M.O. Handvaardigheid

1981-1985 Nuts-academie Rotterdam

Vrije Academie Den Haag 1985-1988

ABK   Rotterdam (post-HBO) 1993-1994 

 

Lidmaatschappen:

 

Ned. Vakgroep Keramisten ( N.V.K.), werkend lid (www.nvk-keramiek.nl)

Regio Art Rijnmond ( RAR) te Spijkenisse (www.regioartrijnmond.nl)        

 

Werkbeschrijving:

 

Kobi van der Kooi maakt

zowel 2- als 3-dimensionaal werk; bestaande of gefantaseerde landschappen, bloemen, stillevens etc. Maar ook werk met een filosofische inslag is haar niet vreemd. 

 

Ze heeft altijd veel gereisd, landschappen zijn dan ook een favoriet onderwerp. Daarnaast is ze net als haar man tuinfreak en dus wordt er ook werk n.a.v. hun irissen en orchideeëncollectie e.d. gemaakt. Naast haar eigen tuin  kan ook de tuin van iemand anders een onderwerp zijn voor een tekening, schilderij of collage. Zo maakte ze een 3-luik over een met wingerd begroeide muur in de zomer, herfst en winter. Zie rechts. 

 

In het ruimtelijke werk, meestal uitgevoerd in keramiek, worden vaak menselijke ingrepen in een natuurlijk landschap uitgebeeld. Veel objecten zijn geheel abstract. Haar dieren zijn herkenbaar, echter gestyleerd. 

Ritmes en kontrasten komen veel voor in haar werk. De meer recente objecten worden wel opgebouwd uit samengedrukte, geplooide volumes, soms in combinatie met plaatachtige delen. Recent maakte Kobi van der Kooi objecten uitgaande van uit plooiingen opgebouwde bollen, die ze doorsnijdt zodat de altijd verrassende binnenkant- the Inner Beauty- verschijnt.

 

 

 Werk in collecties van:

 Gemeentehuis Brielle, Abbenbroek, Prot. Gemeente te Oostvoorne, Zieken-                  huis te Dirksland en particulieren.

 Uitleen Regio Art Rijnmond RAR (Spijkenisse), Z.H. Eilanden (Hellevoetsluis).

 Daarnaast veel werk in uitleen in eigen atelier (zie open dagen)

 

 Overige activiteiten:

 

 Workshops en rondleidingen voor groepen in de ateliers en tuin.

 

Van der Kooi maakt ook werk in opdracht: b.v. uw tuin of een schilderij n.a.v.

uw vakantiefoto, etc. Ook brengt ze graag ideeën in als u een echt toepasselijk  persoonlijk cadeau wilt geven. Via gesprekken en verkennende schetsjes ontstaat er iets speciaals, wat b.v. met iemands liefhebberij of gezin of werk te maken kan hebben.

 

 

 

 

 

wingerd_winter_aquarel_€350

 

wingerd_lente_aquarel_€350

 

 

wingerd_herfst_aquarel_€350

alle_3_samen_€975_incl. lijst en passepartout